Yukarıda sunulan gerekçelerden hareketle, proje aşağıda bildirilen amaçlara ulaşmayı hedeflemektedir.
3.1GENEL AMAÇLAR 3.2YAYIN BİRİMİ İLE İLGİLİ AMAÇLAR 3.3ÇOK AMAÇLI SALON ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ AMAÇLAR
3.1 GENEL AMAÇLAR
1.Anlıksal, duygusal ve bedensel gelişimini tamamlamış; ulusal birlik, bütünlük ve dayanışma idealleriyle donatılı, yaşam tarzı ve çağa bakışında Atatürk ilke ve inkılaplarını esin kaynağı olarak benimsemiş; çağdaş, üretken, girişimci, atılımcı ve sağlıklı bireyler yetiştirmek. 2.Köy okulları arasında bir iletişim köprüsü oluşturarak, karşılıklı işbirliği ve eşgüdüm olanaklarını geliştirmek. 3.Kız çocuklarının eğitilmesine yönelik hassasiyet oluşturmak. 4.Okula devam oranlarının arzulanabilir seviyeye çekilmesini sağlamak. 5.Yörede sanatsal ve kültürel canlanmaya öncülük etmek. 6.Öğrencilerde hoşgörü ve uzlaşma kültürü ile demokratik alışkanlıkların yerleşmesini sağlamak 7.Okul-aile işbirliğini sağlayarak, yürütülen eğitim faaliyetinin niteliğinin arttırılmasına katkıda bulunmak. 8.Ağaç sevgisi ve çevre bilincinin yerleşmesini sağlamak.
3.2 YAYIN BİRİMİ İLE İLGİLİ AMAÇLAR
1.Öğrencilerin anlama ve anlatma yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmak ve onları sorumluluk üstlenip bir ürün ortaya koyma yolunda güdüleyerek, aktif ve üretken yurttaşlar olarak yetiştirmek. 2.Öğrencilerin sanatsal duyuş ve becerilerini geliştirmek. 3.Dil eğitiminin eğitimin temelini oluşturduğu gerçeğinden hareketle Türkçe ile daha yoğun ve sağlıklı bir ilişki kurulmasını temin ve teşvik etmek; Türkçe kullanımının yaygınlaşmasını ve arzulanabilir bir niteliğe kavuşturulmasını sağlamak. 4.Öğrencilere ekip çalışması alışkanlığı kazandırarak, yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek, kollektif sorumluluk bilinci aşılamak. 5.Gazete hazırlamanın doğuracağı gereklilik sonucunda okul kütüphanemizin daha yoğun kullanımını teşvik etmek. 6.Öğrencilerin araştırma ve öğrenme arzularını pekiştirmek ve bilimsel disiplin altında düşünme yeteneklerini geliştirmek. 7.Gazete etkinliğini yalnızca sosyal ve kültürel bir aktivite olarak değil, eğitimin niteliğini geliştirici ve yenilikçi bir “yöntem” olarak kullanmak. 8.Gazete yoluyla kadının toplum içindeki konumunun yükseltilmesini ve kız öğrencilerin eğitimine daha fazla özen gösterilmesini sağlayacak yayın politikaları izleyerek, bu konuda yaşanan sorunların çözümüne katkıda bulunmak.
3.3ÇOK AMAÇLI SALON ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ AMAÇLAR
1.Yürütülmekte olan eğitsel ve kültürel uygulamaları bir şemsiye altında toparlayarak planlı, eşgüdümlü ve verimli bir yapıya kavuşturmak; gerek proje çevresindeki eğitim kurumları, gerekse bu çevrede yeralan sağlık kuruluşları arasında işbirliği ve ortak eylem planları geliştirmek. 2.Velileri, milli eğitimimizin beklenti ve gerekleri yönünde motive etmek. 3.Yörede, ana-çocuk sağlığı, temel sağlık kuralları, çevre bilinci, yerel tarım uygulamaları konularında enformasyon kaynağı oluşturmak ve küçük ölçekli yatırım ve girişim alternatifleri üretmek ve sunmak. 4.Okula ve okulca temsil edilen değerlere duyulan saygı ve güveni pekiştirmek. 5.Velilerin eğitilmesi yoluyla sağlıklı aile ortamlarının gelişimine hız kazandırarak öğrencinin ruhsal dünyasına olumlu katkılarda bulunmak. 6.Su ürünleri yetiştiriciliği konusunda bilimsel eğitim almış okul öğretmenlerinden yararlanarak, yörede yürütülen balıkçılık faaliyetlerinin daha verimli bir zemine kavuşturulmasını sağlamak.
4. KAPSAM: Proje, Ovakışla Beldesi merkez olmak üzere, beldeye bağlı/yakın köyler olan Burcukaya, Dilburnu, Nazik, Güzelsu, Alakır, Gölgören, Otluyazı, Akçaören, Yoğurtyemez, Kınalıkoç ve Seyrantepe köylerini uygulama alanı olarak baz almakta; öncelikle mezkur köylerdeki okullar olmak üzere, gerekli hallerde Ovakışla, Otluyazı ve Güzelsu’ da bulunan Sağlık Ocakları ve Kredi Kooperatifi ile Ahlat İlçe Tarım Müdürlüğü’nün yardım ve işbirliğini talep eden bir faaliyet planını öngörmektedir. |