|
 |
 |
 |
|
- (a)Kadro Oluşumu
- 1.Yayın merkezinin Ovakışla olması nedeniyle Gazete’nin Genel Yayın Yönetimi ve Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerini yürütecek öğrenciler Ovakışla’dan seçilir.
- 2.Bağlı her köy için ilgili köyün öğrencileri arasından birer temsilci seçilir. (Örn: Gölgören Temsilcisi, Dilburnu Temsilcisi vb.)
- 3.Köşe yazarlığı kadroları bütün köylerin öğrencilerine açıktır.
- 4.Proje çevresini oluşturan bütün okulların öğrencileri, gazetenin doğal muhabirleridir. Yetenekli öğrenciler, köşe yazarlığı ve araştırmacı kadrolarına alınırlar.
- 5.Her köy okulu, kendi bünyesinde bir Haber Merkezi oluşturur. Bu merkezde ilgili köy öğretmenleri ve öğrencilerince seçim yapılarak ihtiyaç duyulduğu kadar muhabir görevlendirilir. Köy temsilcisi seçilen öğrenci bu merkezin başkanlığını yürütür.
- 6.Gazetede yazı ve haberleri yayınlanan öğrenciler, ilgili okul tarafından küçük ödüllerle ödüllendirilir.
- 7.Dağıtım için her köyde onar öğrenciye görev verilir.
- (b) Teknik Hazırlık ve Baskı
- 1.Köylerden gelen haber, yazı, resim, fotoğraf vb ürünler Yayın Kurulu toplantısında köy temsilcileri ve kurulun diğer üyelerince ele alınır. Gerekli seçmeler yapılır.
- 2.Gazeteye girecek yazı ve resimler, ilgili Uygulama Birimine verilerek taslak hazırlanır. Gazete taslağı Ovakışla İlköğretim Okulu Yayın Kurulu Rehber Öğretmenlerince proje amaçları ve ilkeleri ile, Milli Eğitim ve diğer ilgili mevzuata uygunluk açısından denetlenir.
- 3.Bu denetimden sonra gazete ile ilgili Uygulama Birimi tarafından gazetenin baskısı yapılır ve dağıtımı için ilgili görevlilere teslim edilir.
- 4.Baskı giderleri, BMİB tarafından muhasebeleştirildikten sonra Ovakışla İlköğretim Okulu Koruma ve Geliştirme Derneği’nce karşılanır.
- 5.Tirajın ne kadar olacağı Proje Yürütme Kurulu kararı ile belirlenir.
- (c) Dağıtım
- 1.1 Nolu Uygulama Birimince baskısı yapılan gazete nüshaları, köy nüfusları ve öğrenci sayıları dikkate alınarak her köy muhtarına belirli sayılarda teslim edilir.
- 2.Köy Muhtarı, kendisine teslim edilen gazetelerin % 25’ini bizzat dağıtmak üzere kendinde tutar, geri kalan gazeteleri ise köyün gazete dağıtıcısı öğrencilerine verilmek üzere okul müdürüne verir.
- 3.Gazetenin merkezi olan Ovakışla’da ise Dağıtımdan sorumlu Rehber Öğretmen basın mevzuatına uygun olarak gazetenin altı nüshasını Emniyet Müdürlüğüne iletir; gazetenin tanıtımı ve diğer okul gazeteleriyle iletişim sağlamak amacıyla belirli sayıda nüsha ulusal gazete ve televizyonlara, Milli Kütüphane’ye ve gerek duyulan diğer mercilere gönderilir.
- 4.Dağıtım giderleri BMİB tarafından muhasebesi yapıldıktan sonra Ovakışla İlköğretim Okulu Koruma ve Geliştirme Derneği’nce karşılanır.
- (d) Gelir Kaynakları ve Giderler
- 1.Gazete Ovakışla İlköğretim Okulu Koruma ve Geliştirme Derneği adına yayımlanır.
- 2.Gazetenin bütün giderleri bu dernek tarafından karşılanır.
- 3.Gazetenin reklam ve satış gelirleri BMİB tarafından muhasebesi yapılarak anılan derneğe aktarılır. Bütün reklam ücretleri, Koruma Derneği'nin onaylı makbuzu ile tahsil edilir. Satıştan elde edilen gelirler Dağıtımdan sorumlu rehber öğretmen BMİB Sorumlusu (Öğretmen) ve Eş Sorumlusu (Sivil) tarafından bir tutanakla tespit edilir ve bu gelir de ilgili derneğe aktarılır.
- 4.Ovakışla Belediye Başkanlığı, gazetenin yayımının sürdüğü aylarda, baskı giderlerine katkı sağlamak amacıyla her ay için 75 milyon liralık bir ödeneği Okul Koruma Derneği’ne aktarır. (Ek nolu belge)
- 5.Gazetenin reklam ve satış gelirlerinin maliyeti karşılayıp karşılamadığına bakılmaksızın, baskı Koruma Derneğince yaptırılır. Gazetenin reklam ve satış gelirleri her ay için düzenli olarak baskı maliyetinin üzerinde seyrederse, anılan dernek artan paraları bu projenin Çok Amaçlı Salon ile ilgili giderlerini karşılamak için kullanır. ( nolu ekte Ovakışla İlköğretim Okulu Koruma ve Geliştirme Derneği Tüzüğü yer almaktadır.)
- (e)Denetim
- 1.Mali Açıdan: BMİB her ay için bir muhasebe raporu hazırlayarak Proje Denetleme Kurulu’na sunar. Denetleme Kurulunun denetimi ne şekilde yapacağı bu kurul görevlerinin belirtildiği bölümde yer almaktadır.
- 2.Türkçe’nin Doğru Kullanımı Açısından: Gazete taslağı Yayın Kurulu rehber öğretmenleri ve Ovakışla İ.O. Türkçe Öğretmeni tarafından doğru Türkçe kullanımı açısından denetlenir.
- 3.Basın Mevzuatı Açısından: Her ay gazetenin 6 nüshası Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilir. Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüten öğrenciler cezai ehliyeti haiz olmadıklarından, her iki yazı işleri müdürüne rehberlik eden iki rehber öğretmen ile Genel Yayın Yönetmenine rehberlik eden öğretmen gazetenin yasal sorumlularıdırlar. Gazete taslağı baskıya girmeden önce bu üç öğretmen tarafından incelenir ve baskı onayı alınır. (Baskıdan sonra Gazetenin 2’şer nüshası İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilir.)
İhtiyaçlar
1.Bir Adet Risographi Baskı Sistemi (Teknik özellikler ilgili bölümde belirtilmiştir.) 2.500 Paket A3 1. Hamur Kağıt 3.5 Adet Mini Ses Kaydedici 4.5 Adet Fotoğraf Makinası 5.1 adet renk tankı (baskı makinası için)
1 adet fotokopi makinası |
|
|